Logo Huis voor de Kunst

Virtuozen in Huis voor de Kunst

Virtuozen in Huis voor de Kunst

Sergei Bolotny - viool en Keiko Sakuma - piano, met een uitstekende internationale reputatie zijn door hun hoogstaande virtuositeit en muzikaliteit zeer geziene musici binnen het Huis voor de Kunst. Het is niet voor niets dat dit muzikale echtpaar op 6 november jl. voor de derde keer een bijzonder samengesteld kamermuziekconcert uitvoerde met werken van componisten als: W.A. Mozart, S. Prokofiev, T. de Leeuw en B. Bartok. Niet verwonderlijk dat deze meester-violist en pianiste van topklasse zorgden voor een grote opkomst. Te midden van ongekend fraaie kunstwerken van beeldend kunstenares Svetlana Tartakovska kon men alleen nog maar uitzonderlijk genieten!

Sergei Bolotny werd in 1975 geboren in Tschernowitz, Oekraïne. Na zijn conservatorium opleiding volgde Bolotny lessen in Wenen met als specialisatie: kamermuziek. Tijdens deze periode in Oostenrijk speelde Bolotny in talrijke ensembles en orkesten waaronder het 'Wiener Streichquartett', de 'Wiener Bachsolisten' en het 'Metro Trio'. Sergei Bolotny won vele prestigieuze prijzen op internationale concoursen. In 2010 werd Sergei Bolotny benoemd tot 2e plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Sergei Bolotny is tevens concertmeester bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Keiko Sakuma werd in Tokio geboren en begon met haar pianostudie al op jonge leeftijd op de Kunitachi Junior High School en de High School of Music in Japan. Aldaar won Sakuma in 2004 de eerste prijs bij een Nationaal Ensembleconcours. Vervolgens ging zij naar Europa. Na haar eerste eindexamen piano in 2008 aan het Mozarteum in Salzburg , studeerde Sakuma verder aan de Universiteit in Wenen alwaar ze in 2009 het examen voor pianokamermuziek behaalde. Keiko Sakuma treedt regelmatig op als soliste en begeleidster. Tevens treedt Keiko Sakumo met verschillende ensembles op in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Kroatië, Bulgarije, Slovenië, Japan, USA en sinds 2012 ook in Nederland.

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard