Logo Huis voor de Kunst

Trio Ellian

Trio Ellian
- +

Trio Ellian in Huis voor de Kunst

Zondag 15 oktober 2017

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Locatie : Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10 te Veendam

Entree: 15,00 p.p. incl. koffie, thee en heerlijke traktaties. Kinderen t/m 15 jaar gratis entree


------------------------------------------------------------------------------


Drie bevlogen musici die graag van zich laten horen in het Huis voor de Kunst. Trio Ellian dat alleen maar intrigeren zal met een fantastisch luisterrijk programma. Ellen Klopstra - sopraan, Annet Schippers-Koolhaas - hoorn, en Liesbeth Wildeveld - piano vormen samen het opvallende trio Ellian.

Voor de combinatie sopraan, hoorn en piano zijn er liederen uit de romantische periode van F.Schubert, H. Berlioz, R. Strauss, C. Gounod en diverse "minor composers", gecomponeerd. Ook moderne componisten hebben voor deze bezetting geschreven en zijn er daarnaast veel transcripties mogelijk. De hoorn mengt goed met stem en piano, samen vormt het een prachtig welluidend geheel. De trio's worden afgewisseld met liederen voor sopraan, piano en met hoorn (solo) dat verrassend overkomt.

U kunt o.a. luisteren naar romantische werken van wereldberoemde componisten als F. Schubert, J. Brahms, Richard Strauss, C. Gounod, H. Berlioz en B. Britten te midden van de (museale) 17e eeuwse kunstcollectie van het Huis voor de Kunst.

Ellen Klopstra (sopraan) studeerde aanvankelijk viool maar na enkele jaren besloot zij zich volledig te wijden aan de zangstudie aan het Prins Claus Conservatorium en later aan het Sweelinck Conservatorium. Ook nam zij privélessen bij Simon van der Geest en Christina Deutekom. Ellen is een veelgevraagd zangpedagoge en is daarnaast dirigente van een viertal koren. Zij is enkele jaren freelance medewerkster geweest bij het Nederlands Kamerkoor, waar zij o.a. aan tournees naar Japan en Hongarije heeft deelgenomen.

Annet Schippers-Koolhaas (hoorn) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen Bachelor en Master en bij Peter Hoekmeijer in Hilversum. Masterclasses volgde ze bij Peter Damm en Ab Koster. Ze speelt als freelance hoorniste regelmatig in het Noord Nederlands Orkest, het begeleidingsorkest Filharmonie Noord, het Nederlands Begeleidingsorkest, Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NaSKa), en de KamerFilharmonie Der Aa. Recent werkte ze mee aan Opera Spanga. Annet is lid van FriesenBlech, een Nederlands/Duits koperensemble en aanvoerder van de hoornisten van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO). Daarnaast maakt ze deel uit van Nootstroom met musici uit Noord Nederland en maakt als Freelance musicus deel uit van diverse ad hoc samengestelde ensembles.

Liesbeth Wildeveld (piano) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en daarna in Antwerpen bij de Belgische pianiste Sylvia Traey. Ook volgde ze lessen bij musici gespecialiseerd in het begeleiden en kamermuziek zoals: Thom Bollen. Naast haar pianostudie, studeerde ze muziekwetenschappen en gaf enkele jaren muziekgeschiedenis aan de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium. Ze houdt zich intensief bezig met kamermuziek op piano en klavecimbel en met het begeleiden van jong talent op concoursen en festivals.Aankomende evenementen

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Sergei Boltony Trio

een avond met " Wereld muziek" van lichte classic tot klezmer zigeuner en jazz.
Lees meer

Reserveren

Duo Cantare - Pop meets Classic - duettenprogramma

Romantische duetten voor de koude en feestelijke wintermaanden
Lees meer

Reserveren

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Sergei Boltony Trio

een avond met " Wereld muziek" van lichte classic tot klezmer zigeuner en jazz.
Lees meer

Reserveren

Duo Cantare - Pop meets Classic - duettenprogramma

Romantische duetten voor de koude en feestelijke wintermaanden
Lees meer

Reserveren

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard