Logo Huis voor de Kunst

Besloten concert met Trio Metamorphoses

Besloten concert met Trio Metamorphoses

In het 'Huis voor de Kunst' genoten vele genodigden binnen de schatkamers vol kunst van het virtuoze muzikale samenspel van het internationale trio 'Metamorphoses'.

Het onlangs opgerichte trio: Jean Johnson (klarinet), Roeland Jagers (altviool) en Ilona Timchenko (piano) bestaat uit wereldwijd vermaarde musici, die eerder afzonderlijk van elkaar excelleerden in de meest vooraanstaande concertzalen ter wereld. Op 29 september 2016 voerden zij -voor een groot aanwezig publiek- waaronder wethouder Jaap Velema, een exclusief kamermuziekconcert uit met muziekwerken van componisten als W.A. Mozart, L. Smit, M. Ravel en R. Schumann.

Een briljant kamermuziekconcert, welke nog lang zal naklinken.


Jean Johnson (klarinet) is een internationaal veelgevraagd kamermusicus. Ze treedt op in de belangrijkste zalen ter wereld, zoals het Concertgebouw, Carnegie Hall, Palais des Beaux-Arts en Esplanade (Singapore). Als soliste vertolkte ze klarinetconcerten met de Singapore Symphony, de Wuhan Symphony (China) en het Meadows Chamber Orchestra in Schotland. Naast haar activiteiten als lid van het kamermuziekensemble Daniel's Beard in Glasgow speelt Jean regelmatig in duoverband met haar echtgenoot, pianist Steven Osborne; gezamenlijk traden ze op in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten. Jean is actief op prominente kamermuziekfestivals als Mostly Mozart in New York City, Spannungen Heimbach en Schwetzingen (Duitsland), Prussia Cove, Huddersfield Contemporary Music, St. Magnus, Sound en Bath Music (VK), en Hindsgavl (Denemarken).

Roeland Jagers is altviolist, kamermusicus en oprichter van het Rubens Quartet, laureaat van diverse internationale concoursen, waaronder Eindhoven (Tromp 2004), Praag (2005) en Graz (2006). Na studies in Amsterdam en Berlijn trad het kwartet gedurende zestien seizoenen veelvuldig op in Europa, de Verenigde Staten en Israel. Roeland treedt regelmatig op in belangrijke zalen als het Concertgebouw te Amsterdam, de Tonhalle Zürich, het Konzerthaus in Wenen en de Philharmonie in Berlijn. Bovendien is hij frequent te gast op internationale festivals als Mecklenburg Vorpommern en Schleswig Holstein (Duitsland), Larzac (Frankrijk), Kuhmo (Finland), El Paso Pro Musica, Sitka Music Festival en Indiana University Summer Music Festival (VS). Roeland bespeelt een Giovanni Pistucci altviool, die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in Amsterdam, en een strijkstok gemaakt door Joseph Henry (1865).

De op de Krim geboren Ilona Timchenko won in 2007 de eerste prijs in de Third Abstract Securities Landor Competition waardoor ze een platencontract in de wacht sleepte. Haar eerste CD op dat laber kwam uit in 2009 en werd als uitstekend beoordeeld door de International Record Review. In totaal won Ilona al meer dan twintig prijzen bij internationale concoursen, waaronder zeven eerste prijzen. Als eerste pianist ter wereld voerde zij de complete 24 Preludes en Fugas van Shostakovich uit in Italië. In 2010 tekende Ilona een contract om het complete pianorepertoire van een van de grootste hedendaagse Spaanse componisten, Anton Gacria Abril, op te nemen. De eerste twee CD's werden in in september 2012 uitgebracht. Ilona trad onder meer op in de Wigmore Hall, de Anton Philips Zaal in Den Haag, de Musikverein in Wenen, het Concertgebouw in Amsterdam, de Grote Zaal van het conservatorium van Moskou en de Monumental Theatre in Madrid. Ilona is artistiek leider van het Peregrinos Musaicales Festival in Santiago de Compostella in Spanje.Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard