Logo Huis voor de Kunst

Tinto Sol

Tinto Sol

Tinto Sol, fado's, flamenco en Latijns-Amerikaanse traditionals in Huis voor de Kunst

Op zondagmiddag 25 september 2016 was het de beurt aan het muziekgezelschap 'Tinto Sol' die de zon ook binnen het Huis voor de Kunst liet schijnen met een programma vol fado's en eigen composities en bewerkingen van traditionals uit de flamenco en de Latijns-Amerikaanse muziekwereld.

'Tinto Sol' maakt in een bijzondere bezetting en op geheel eigen wijze muziek vanuit de flamenco- en Latijns Amerikaanse traditie. Stem en gitaar, van oudsher dè flamenco-instrumenten krijgen in 'Tinto Sol' gezelschap van de piano die in een vrije rol de muziek van subtiele klankkleuren voorziet. Deze bezetting maakt het mogelijk om een breed scala aan stemmingen op te roepen: van intiem, zacht en transparant tot stevig, ritmisch en passievol.

'Tinto Sol' trad eerder succesvol op in de 'Heineken Music Hall' en het 'Bimhuis' te Amsterdam, op het 'Noorderzonfestival' te Groningen en o.a. bij 'The Dutch Open Polo' in Lage Vuursche. Ook heeft dit muzikale gezelschap verschillende optredens in het buitenland mogen verzorgen en hebben zij radio-optredens bij Hilversum 4 en radio Noord op hun naam staan.

'Tinto Sol' bestaat uit: Marrieta Rust (zang/percussie), Pascal Binneweg (gitaar) en Erik Huele (piano)

Lees meer over Tinto Sol op de pagina van Tinto Sol

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard