Logo Huis voor de Kunst

​​The 'Trombonauts'

​​The 'Trombonauts'

Twee fantastische maar ook nog eens knotsgekke trombonisten hebben op zondag 19 februari 2017 de boel op stelten gezet in het Huis voor de Kunst. Voor de vele aanwezigen werd het een muzikaal feestje dat ook nog eens leerzaam was. Michael Eversden en David Tyler, trombonisten van het NNO (Noord Nederlands Orkest) verzorgden een spectaculaire show voor jong en oud vol interactie in het Huis voor de Kunst.

Michael en David oftewel 'The Trombonauts' vertelden vol passie over hun beroep dat toch wel heel bijzonder te noemen valt, nl. dat van trombonisten in een symfonieorkest. Beiden hadden allerlei (koper)blaasinstrumenten uitgestald, waaronder de héle trombone 'familie'.

Met behulp van een tuinslang lieten Michael en David zien en horen, hoe een toon wordt geproduceerd. 'The Trombonauts', speelden bijv. een 'beroemd' duet voor tuinslang en trombone en gaven uitleg over de trompet, de hoorn en de tuba, waarna zij alle facetten van de trombone demonstreerden. Ieder (koper)blaasinstrument werd gedemonstreerd aan de hand van populaire melodieën.

Eerder waren 'The Trombonauts' al te gast in het Huis voor de Kunst en bleek het aanwezige publiek, al snel, zéér onder de indruk te zijn. Het was daarom niet verwonderlijk dat de 'Trombonauts' nogmaals - met stip - op het programma van het Huis voor de Kunst was geplaatst.

Michael Eversden, geboren te Londen, studeerde bastrombone aan de Royal College of Music. Hij werd in 1980 aangesteld als bastrombonist bij het Noord Nederlands Orkest en remplaceert regelmatig bij alle grote symfonieorkesten in Nederland en Groot-Brittannië. Michael is gastdocent bastrombone aan het Noord Nederlands Conservatorium, hij componeert/arrangeert muziek voor bastrombone en is mede oprichter van het Dutch Brass.

David Tyler, geboren te Newport, Zuid Wales studeerde trombone aan de Royal Northern College of Music te Manchester en aan de Guildhall School of Music te Londen. Hij werd in 1988 aangesteld als solo trombonist bij het Noord Nederlands Orkest en remplaceert bij veel orkesten in Nederland en Groot-Brittannië. Tevens doceert hij trombone bij de Streekmuziek-school 'De Waldsang' te Buitenpost.


Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard