Logo Huis voor de Kunst

'Met de hemel weet je het nooit'

'Met de hemel weet je het nooit'

Met het programma 'Met de hemel weet je het nooit' werd een zeer persoonlijk, kwetsbaar en universeel menselijk verhaal belicht, die van Theo Mackaay zelf. De uitgebrachte cd heeft een krachtige, persoonlijke en actuele inhoud en verhaalt op indringende en betekenisvolle wijze over thema's als verlies, vriendschap, zingeving en liefde. Het releaseconcert vond op 1 november 2016 plaats in een uitverkocht Tivoli Vredenburg te Utrecht.


Theo Mackaay

Muzikant

Met de release in het najaar van 2016 van het album 'Met de hemel weet je het nooit' komt Theo weer helemaal terug als muzikant. Hij speelde in de jaren 70 o.a. bij Lenny Kuhr, daarna was hij in de jaren 70/80 zanger, gitarist en componist van de baanbrekende Utrechtse band 'Braak'. Daarin liet hij een zeer maatschappijkritisch geluid horen op albums als de 'Suite voor een Hypochonder'.

Kunstenaar

Theo Mackaay is al ruim 35 jaar een gerenommeerd Utrechts kunstenaar die (inter)nationale bekendheid geniet. Hij is de maker van een van de bekendste beeldhouwwerken in Nederland: Het Gouden Kalf van het Nederlands Filmfestival. Hij heeft opleidingen afgerond aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

Theo beeldhouwt en schildert, zijn stijl is te omschrijven als 'gedeformeerd figurisme', met als inspiratiebronnen o.a. Pablo Picasso, Marino Marini en Ossip Zadkine. Theo heeft hierbij een geheel eigen signatuur ontwikkeld. Bestaande vormen worden zodanig vervormd dat het beeld niet meer realistisch is: "Mijn figuren kom je niet op straat tegen", aldus Theo. "Het zijn verwijzingen naar de oervormen en naar het archetypische."

www.theomackaay.com


Matthijs Spek (1974) is gitarist, pianist, arrangeur en producer.

In 2001 sloot hij met succes de opleiding 'Gitaar Lichte Muziek' af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2005 en 2008 maakte hij de soloalbums 'Self-portraits' en 'Beyond'. Verder leverde hij bijdrages als producer/gitarist aan producties van de cabaretgroep 'Nietschieten', de toneelgroep 'Golden Palace', Erik Jobben, Tjerk Ridder ('Trekhaak Gezocht') en 'Braak'.

Voor het album 'Met de hemel weet je het nooit' heeft Matthijs alle muziek gearrangeerd, opgenomen en geproduceerd in samenwerking met een aantal bijzondere muzikanten waaronder René van Barneveld, Roel Spanjers, Arthur Bont en Gert Wantenaar. Daarnaast heeft hij op alle nummers meegespeeld op gitaar en diverse andere instrumenten.

www.matthijs-spek.comMogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard