Logo Huis voor de Kunst

Margot Begemann, Vincents liefje

Margot Begemann, Vincents liefje

De korte romance tussen Vincent en zijn Nuenense buurmeisje Margot Begemann werd op 14 oktober 2016 in het Huis voor de Kunst bezien en verteld vanuit een terugblik door de minder beroemde, vrouwelijke helft van het liefdespaar.

Brûni Heinke gaf met haar indrukwekkende vertolking van Margot Begemann een heel bijzondere toevoeging aan het beeld dat wij van één van onze grootste schilders hebben. Het persoonlijke drama, zowel in het leven van Vincent als in dat van zijn geliefde, werd tijdens deze monoloog ontdaan van elke vorm van sensatie. Brûni Heinke schetste op ons netvlies een nabeeld van een oprechte liefde die zo anders had kunnen verlopen…..

Deze monoloog werd ingeleid door kunsthistoricus Jaap Nijstad met een boeiende vertelling over kunstenaars en bijbehorende liefjes.

Brûni Heinke, de bekende en veelzijdige actrice die met haar glansrijke rollen, de afgelopen vijftig jaar in talloze films, televisieseries, komedies en theaterproducties veel bewondering oogstte binnen een veelomvattende carrière, welke nog altijd voortduurt.

Brûni Heinke studeerde af aan de toneelacademie Maastricht en was verbonden aan de Nederlandse Comedie in Amsterdam en diverse andere toneelgezelschappen in o.a. Rotterdam en Arnhem.

Op het witte doek was Brûni Heinke te zien in o.a. 'Soldaat van Oranje', 'Spetters', 'Ik ben Joep Meloen', etc.

Tevens speelde zij in vele bekende tv series zoals 'Dagboek van een Herdershond', 'Herenstraat 10', 'Gooische vrouwen', 'Westenwind' e.v.a.

Kluchten en blijspelen met o.a. John Lanting, Joop Doderer en Piet Bambergen.

Ook speelde Brûni Heinke de eerste vijfeneenhalf jaar in de Nederlandse soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden' als Helen Helmink.

Meest recente theaterproducties zijn: 'Het gaat nog/Het kan niet langer', een theaterstuk over beginnende Alzheimer en 'Tegengas.nu', een blackcomedy over twee oudere artiesten.

Tijdens het van Gogh jaar 2015 speelde Brûni Heinke vele malen met groot succes de rol van Margot Begemann in 'Margot Begemann, Vincents liefje'


Kunsthistoricus Jaap Nijstad

Bruni Heinke als Margot Begeman

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard