Logo Huis voor de Kunst

Het Gesprek

Het Gesprek

Jeroen Oosterwijk (links) en Edwin van der Wolf (rechts) raakten op 23 oktober 2016 met elkaar in gesprek in Huis voor de Kunst en gingen flink aan de slag. Het werd een gesprek zonder instrumenten en een gesprek tussen twee tamboerijnen dat werd afgewisseld met werken van bekende en onbekende meesters van het notenschrift.

Tijdens dit concert werd een enthousiast publiek voorgelicht over bijzondere slagwerkinstrumenten zoals klein slagwerk en hand percussie maar ook over de inhoud of de achtergrond van de muziek. Dat was ook wel nodig, want men werd met vele soorten muziek overgoten; minimal, jazz, modern klassiek, Afrikaans…

Ook twee werken van John Cage, een grote naam in de slagwerkwereld, openden twee bijzondere klankwerelden. Men hoefden zich niet af te laten schrikken door de naam slagwerk, er werden voornamelijk composities en arrangementen voor marimba en vibrafoon uitgevoerd, de oordoppen konden gerust thuis gelaten worden!

Edwin van der Wolf (1991)

Tijdens zijn VWO-opleiding genoot van der Wolf al lessen slagwerk in de Jong Talenten Klas aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar kreeg hij les van Fedor Teunisse en Joeke Hoekstra. Zomer 2013 heeft Edwin zijn Bachelor cum laude afgerond en behaalde afgelopen zomer zijn Master of Music, te Groningen. Daar is was hij student van Tatiana Koleva, Luuk Nagtegaal en Joeke Hoekstra. van der Wolf volgde diverse masterclasses bij o.a. Emmanuel Séjourné, Frank Epstein, Stefan Asbury, Christian Dierstein en Pape Seck.

Geregeld remplaceert van der Wolf in verscheidene amateur- en beroepsorkesten waaronder het Noord Nederlands Orkest, in koren (Capella Frisiae, Albatros, Focus Vocaal e.a.) en de meest uiteenlopende ensembles. Tevens is hij lid van de 'Youth Percussion Pool': een internationaal zeer actieve groep o.l.v. Tatiana Koleva, welke in 2012 bekroond werd met de titel 'Ensemble of the Year'. Afgelopen maart was de Pool weer 'on tour' in Bulgarije. In september 2013 ontving Edwin de ''VNO-NCW Noord Talent Award'', deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong talent dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans en over ondernemende kwaliteiten beschikt.

van der Wolf geeft privélessen klassiek slagwerk, drums en Afrikaans percussie in zijn eigen studio. Naast zijn activiteiten in de klassieke wereld is hij ook actief in bandjes. Op dit moment is van der Wolf drummer/percussionist van Alfonso y Señor León.

Jeroen Oosterwijk (1992) is geboren en getogen in Mantgum, Friesland. Op 9 jarige leeftijd begon Oosterwijk zijn muzikale carrière op trompet bij de fanfare 'Harmonie Weidum'. Op 12 jarige leeftijd werd de overstap naar slagwerk gemaakt. De eerste slagwerklessen kreeg Jeroen van Jan Geert Nagel. Na het behalen van het VWO Diploma is hij begonnen aan de studie: Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na 3 jaar Docent Muziek is Jeroen ook begonnen aan de Bachelor Klassiek Slagwerk aan hetzelfde Prins Claus Conservatorium. Op het Prins Claus Conservatorium krijgt Oosterwijk les van: Joeke Hoekstra, Luuk Nagtegaal, Misi Kaszas en Tatiana Koleva. Naast het studeren speelt Oosterwijk als slagwerker bij het Nationaal Jeugd Orkest. Naast het spelen in orkest is hij ook lid van de "Youth Percussion Pool", een slagwerkensemble van jonge professionele slagwerkers o.l.v. zijn docente Tatiana Koleva. Naast Oosterwijk zijn reguliere lessen heeft hij masterclasses bij gewoond van: Theodor Milkov, Bogdan Bacanu en Frank Epstein.

Dit kamermuziekconcert kwam mede tot stand i.s.m. het Veenkoloniaal Symfonie Orkest


Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard