Logo Huis voor de Kunst

‘Chansons van Schoonheid en Troost’

‘Chansons van Schoonheid en Troost’

Gepassioneerd en met intense doorleefdheid, raakte dit concert op 11 oktober 2016 het publiek in de ziel en werd het schone met het troostrijke samengebracht. Britta Maria (vocaliste/tekst) en Maurits Fondse (vocalist, piano, songwriter) bezongen het leven in al haar facetten: de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere. Beiden werden begeleid op de accordeon door niemand minder dan Nicolaas Duin.

Tijdens dit concert ontbraken de volgende 'groten' niet: Aznavour, Brel, Gainsbourg maar ook liederen van Toon Hermans, Herman van Veen, Jenny Arean en nieuw eigen werk waarvoor een staande ovatie onmogelijk kon uitblijven.

Britta Maria - heeft Franse familie en diepe liefde voor het Franse Chanson. Britta speelde in haar eigen productie 'Un Homme et Une Femme'- een Tour de Chant met chansons van Aznavour, Brel, Reggiani, Piaf en eigen geschreven Franse liedjes onder begeleiding van pianist Maurits Fondse en accordeonist Rob Stoop.

Maurits Fondse – was de afgelopen seizoenen werkzaam als pianist voor Freek de Jonge en tourde met de voorstellingen 'Zonde', 'Zondermeer' en 'Als je me nu nog niet kent'. In 2015 – 2016 was Fondse medemuzikaal leider van de muziektheatervoorstelling 'Willem Ruis', 'De Show van Leven' en muzikaal leider en pianist in de succesvolle voorstelling 'Watertown' op de Parade' met muziek van Frank Sinatra.

Het afgelopen seizoen speelde Britta Maria 'Serge Gainsbourg Forever' met pianist Maurits Fondse en het Red Limo String Quartet. Een voorstelling over het leven van Serge Gainsbourg in muziek, woord en beeld. Tevens namen zij een gelijknamige CD op, welke veelvuldig werd gedraaid door Radio4 en 5, 'Het Oog op Morgen', 'Opium' en 'De Sportzomer'.

Nicolaas Duin – bandleider, verzorgt arrangementen, speelt en speelde toetsen en accordeon bij o.a. Danny de Munk, Henk Poort en ruim 10 jaar bij 'Ot Azoj', Klezmerband. Bovendien is Nicolaas Duin medeoprichter van 'Walk the Walk' en produceerde Duin audiotours voor 'I AMsterdam, het Stedelijk Museum en zo veel meer….

Lees meer over chansons van schoonheid en troost


Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard