Logo Huis voor de Kunst

Huis voor de kunst opent Museum Ootmarsum

Huis voor de kunst opent Museum Ootmarsum

Op initiatief van het Huis voor de Kunst is Museum Ootmarsum (MO) in het gelijknamig kunststadje vanaf 25 juni geopend voor het publiek.

Maar liefst drie uiteenlopende collecties zijn hier te bewonderen en te bezichtigen.

Een langlopende tentoonstelling van beeldend kunstenaar, tekenaar en illustrator Marius van Dokkum, die landelijke bekendheid geniet met zijn veelal komische kaarten en fraaie giclée-reproducties. Museum Ootmarsum wil een podium bieden aan deze bijzondere kunstenaar opdat zijn oeuvre ook langlopend in het echt kan worden bekeken en bestudeerd.

Wisselexposities van hoogstaande beeldend kunstenaars vormen de tweede collectie binnen Museum Ootmarsum. Zo is t/m 28 augustus de expositie 'Groots uit de verf' te bewonderen van het megarealistische werk van beeldend kunstenaar Elvira Dik dat bestaat uit kleurrijke, uitvergrote alledaagse objecten met intense zeggingskracht.

Tevens is er in Museum Ootmarsum een wisselende selectie uit de vaste (museale)kunstcollectie van het Huis voor de Kunst te bezichtigen. Reden genoeg om kennis te komen maken met Museum Ootmarsum en een bezoekje te brengen aan onze goed geoutilleerde museumshop.

Museum Ootmarsum is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en is gevestigd aan het Kerkplein 16-17 te Ootmarsum. Entree tot Museum Ootmarsum € 5,00 p.p. 65+ en museumjaarkaarthouders €2,50. Overige collecties zijn vrij te bezichtigen. Entree voor kinderen t/m 15 jaar gratis, onder toezicht van volwassenen.

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard