Logo Huis voor de Kunst

Piano duo DimitrovBoelee

Piano duo DimitrovBoelee
- +

Zondag 13 januari 2019

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Locatie : Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10

Veendam

Entree: 15,00 p.p. in de pauze krijgt u koffie, thee en heerlijke traktaties aangeboden (kinderen t/m 15 jaar gratis)

www.huisvoordekunst.com/evenementen


Biografie Piano Dimitrov Boelee

Het piano duo Dimitar Dimitrov Boelee bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Elvire en Dimitrov ontmoetten elkaar op het Prins Claus conservatorium in Groningen waar ze allebei studeerden voor hun bachelor. Dimitar Dimitrov maakte in zijn eerste studiejaar meteen al indruk door het achtereenvolgens winnen van het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival en het Hartenaas festival (2009). Nadat Elvire en Dimitar elkaar hadden gehoord op een van de voorspeelavonden van het conservatorium bleken ze muziek op eenzelfde manier te beleven en aan te voelen. Ze begonnen bijna iedere avond op het conservatorium voor elkaar te spelen, gaven elkaar feedback en inspireerden elkaar. Na een aantal jaren hadden ze het idee om een pianoduo te vormen. De praktische realisatie werd uitgesteld doordat Dimitar, die inmiddels zijn Bachelor had gehaald, naar Amsterdam vertrok om daar bij Jan Wijn te studeren voor zijn Master aan het conservatorium van Amsterdam. In Amsterdam stond hij in 2013 in de finale van het 'Dutch classical Talent'.

De plannen voor een piano duo werden in de zomer van 2014 nieuw leven ingeblazen toen Dimitar na het behalen van zijn Master diploma weer terugkwam naar Groningen. Inmiddels had Elvire in januari 2014 haar Bachelor diploma behaald en kon het samen muziek maken echt gaan beginnen.


Al kort nadat ze besloten hadden een duo te vormen speelden ze in Geertruidenberg Klassiek en Vught Klassiek. Dit is een serie concerten en concoursen in een, waar iedere maand een veelbelovende pianist speelt en het publiek mag stemmen op deze pianist. Aan het einde van het jaar worden drie pianisten met de hoogste beoordeling uitgenodigd om aan de finale mee te doen. Het bleek al gauw dat duo DimitorvBoelee een publieksfavoriet was. Nadat ze in beide series door het publiek werden uitgekozen om in de finale te spelen, waar ze in december 2014 respectievelijk derde en tweede werden.


In september 2014 maakten zij hun debuut op radio 4 in het late night programma Opium op 4.


Het jaar 2015 gebruikte het duo om concerten te geven en zowel hun quatre mains programma uit te breiden als ook het programma van twee piano's te verkennen. In oktober 2015 waren ze te gast in het populaire tv programma 'Meis op Zondag' op tv Breda.


In 2016 wonnen ze de derde prijs in Ulvenhart klassiek in Ulvenhout Breda

In oktober 2016 wonnen ze de eerste prijs in de 'Kanjer muziek Serie' in Theater de Leest in Waalwijk.


www.elvireboelee.com
www.dimitrovpiano.com
www.dimitrovboelee.com


Aankomende evenementen

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard