Logo Huis voor de Kunst

'Olivier Greif Ensemble'

'Olivier Greif Ensemble'
- +

'Olivier Greif Ensemble', een unieke ervaring in Huis voor de Kunst

'Olivier Greif Ensemble'

Zondag, 18 februari 2018

Aanvang: 11:30 uur (inloop vanaf 11.00 uur)

Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10 te Veendam

Entree: 15,00 p.p. incl. koffie, thee en heerlijke traktaties & kinderen t/m 15 jaar gratis

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Olivier Greif Ensemble is een in 2013 ontstane groep van jonge internationale musici bestaande uit Victoria Dmitrieva (piano), Anne-Elise Thouvenin (cello) en Jesùs Jiménez Abril (viool), optredend zowel in Nederland als in het buitenland.

In hun voortdurende zoektocht naar nieuwe podia en omstandigheden gaan ze hindernissen en onconventionele ideeën niet uit de weg. De musici beleven veel plezier uit het delen van muzikale pareltjes met hun publiek: toegankelijkheid, avontuur en een hoge mal van professionaliteit zijn daarbij onmisbaar.

Er worden regelmatig gastspelers uitgenodigd om het bestaande repertoire te vergroten en om het publiek een unieke ervaring te bieden in het gezamenlijk beleven van de muziek.

Het ensemble heeft al meerdere malen opgetreden voor Radio 4 en het Peter de Grote Festival in Groningen, maar ook op soortgelijke festivals in Frankrijk, België en Spanje.

Op hun eerste Cd die in september 2016 door Blumlein records werd uitgebracht staan werken van Fauré, Bloch, Debussy en Turina. In februari 2017 hadden ze de eer om uitgenodigd te worden voor het programma "Vrije geluiden" van de VPRO.

De naam "Olivier Greif Ensemble" is gekozen omdat alle groepsleden een gezamenlijke liefde en bewondering hebben voor de Franse componist Olivier Greif – een fascinerende maar onbekende musicus uit twintigste eeuw.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biografieën:

Victoria Dmitrieva begon haar muziekstudie op zevenjarige leeftijd aan de muziekschool te Pskov (Rusland). Ze studeerde daar piano en fluit. In 2000 studeerde ze af aan het St. Petersburg Staats Conservatorium in de Pianoklas van Nadezhda Eismont.

In 2004 behaalde Victoria een Bachelor Degree piano aan het Noord-Nederlands Conservatorium en behaalde haar Master Degree piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (bij Paul Komen) en Bachelor Degree fortepiano (bij Bart van Oort) in 2007.

Naast het Olivier Greif Ensemble specialiseert zij zich in kamermuziek en liedrepertoire met haar twee andere ensembles: het Antares Duo met de celliste Anne-Elise Thouvenin en ViVa Duo met de sopraan Varvara Tishina. Haar repertoire is inmiddels breed en omvangrijk. Een aantal van haar concerten werd live uitgezonden in Nederland (Radio4). Victoria ontwikkelde haar technische en artistieke vaardigheden verder in masterclasses bij Natalia Trull, Rian de Waal, Maria Belooussova, Michel Strauss en Roland Daugareil. Zij is momenteel werkzaam bij het Prins Claus Conservatorium Groningen.

Jesús Jiménez studeerde bij Raquel Castro en Agustin Leon Ara in Barcelona voordat hij bij Carmen Antequera aan het Valencia Conservatorium zijn Bachelor behaalde. Hij volgde verschillende masterclasses, bij onder andere Manuel Álvarez, Keiko Wataya, Elena Mikhailova, Vicente Huerta en Kati Sebestyén. Ondertussen bekwaamde Jesús zich in het orkestspel bij het Jove Orquestra Simfònica de Castelló, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana en het orkest van het Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Daar kreeg hij de kans te soleren in de concerten van Mozart en Mendelssohn en in Schnittkes 'Moz-Art à la Haydn'.

In 2012 kwam Jesús naar Nederland en zette zijn studie voort aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Ilona Sie Dhian Ho. In het kader van het Peter de Grote Festival in Groningen volgde hij masterclasses bij Emmy Verhey, Moshe Hammer en Veselina Manikova. In 2013 en 2014 werd Jesús geselecteerd voor het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) Academie en in Zweden voor de Aurora Masterclasses bij Stephan Picard en Rainer Schmidt. In 2015 behaalde hij zijn Bachelor Degree aan het Prins Claus Conservatorium en op dit moment studeert hij voor zijn Master in de klas van Ilona Sie Dhian Ho bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Anne-Elise Thouvenin studeerde cello en klarinet aan het conservatorium van Nîmes (Zuid-Frankrijk) en behaalde haar diploma cello aan het Conservatorium van Montpellier, in de klas van Yves Potrel. Ze speelde gedurende zes jaar bij het kamerorkest van het conservatorium onder artistieke leiding van de violist Jean Lenert. Twee jaar lang werkte ze intensief op het gebied van de kamermuziek, in de meest uiteenlopende bezettingen en genres. Anne-Elise studeerde in Aix-en-Provence samen met François Baduel en aan het Conservatorium van Bourg-la-Reine (Parijs) in 2006 bij Diana Ligeti.

Ze studeerde verder bij onder andere Lluis Claret, Gary Hoffman, Roland Pidoux, Jeroen den Herder, David Strange, Schmuel Magen, Xenia Jankovic, Anner Bijlsma, Maria Belooussova en Roland Daugareil. Na ontvangst van de "Klaas Dijkstra Award" in de Peter de Grote Festival Academy in augustus 2009 in Groningen behaalde ze Cum Laude haar Master voor haar afstuderen in 2014 in de klas bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss in Groningen.

Anne-Elise is nu freelance celliste en treedt regelmatig op, zowel met solorecitals als met orkest en in kamermuziekconcerten met haar verschillende ensembles.

Aankomende evenementen

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Sergei Boltony Trio

een avond met " Wereld muziek" van lichte classic tot klezmer zigeuner en jazz.
Lees meer

Reserveren

Duo Cantare - Pop meets Classic - duettenprogramma

Romantische duetten voor de koude en feestelijke wintermaanden
Lees meer

Reserveren

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Sergei Boltony Trio

een avond met " Wereld muziek" van lichte classic tot klezmer zigeuner en jazz.
Lees meer

Reserveren

Duo Cantare - Pop meets Classic - duettenprogramma

Romantische duetten voor de koude en feestelijke wintermaanden
Lees meer

Reserveren

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard