Logo Huis voor de Kunst

'Lady Trio Dame Blanche'

'Lady Trio Dame Blanche'
- +

'Lady Trio Dame Blanche' Huis voor de Kunst

Zondag 4 februari 2018

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10 te Veendam

Entree: 15,00 p.p. incl. koffie, thee en heerlijke traktaties en kinderen t/m 15 jaar gratis

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lady Trio 'Dame Blanche', weet zich te onderscheiden door de enorme veelzijdigheid van hun programma. Tango's, evergreens en klassieke composities worden afgewisseld met operette songs en gloedvolle zigeuner melodieën. Een middag vol herkenbare melodieën en songs waarbij u beslist op het puntje van uw stoel komt te zitten!

Het trio bestaat uit Anne Knappstein (cello), Renée de Jong (viool en vocaliste) en Ineke Geleijns (piano en vocaliste), drie dames die hun conservatorium opleiding hebben afgerond en daarna in verschillende professionele orkesten hun succesvolle opwachting maakten, gevolgd door een veelvoud aan glansrijke carrières .

Multi-talenten die hun passie voor muziek en performance hebben gebundeld in 'Lady Trio Dame Blanche' en dit vanmiddag graag met één en al passie voor u tot uiting willen brengen in het Huis voor de Kunst

Anne, Renée en Ineke nemen u met veel genoegen mee in de vele aangename sferen van de verschillende muziekstijlen en gunnen u deze middag een kijkje in hun muzikaal archief. Dat wordt intens genieten!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biografieën:

Biografieën :'Lady trio Dame Blanche'

Violiste en vocaliste Renée de Jong Verwoerdt: werd na de Vrije school (HAVO) toegelaten aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor viool en piano. Na haar eindexamen viool heeft zij auditie voor het Omroeporkest gedaan en werd daar direct aangenomen. Aldaar heeft Renée 5 jaar uitvoerend gemusiceerd en na de fusie werd dit het Radio Symfonie Orkest waar zij afgewisseld met het Metropole Orkest 23 jaar heeft gemusiceerd. Daarna kwam er weer een fusie en heeft zij nog eens 7 jaar met heel veel plezier in het Radio Kamer Filharmonie gespeeld, afgewisseld met het Radio Filharmonisch Orkest. Renée heeft onder verschillende dirigenten mogen spelen waaronder Jaap van Zweden, Hans Vonk, Kees Bakels, Eri KLas en veel andere internationale dirigenten. Tussendoor heeft Renée altijd viool en piano les gegeven. Al vanaf het begin van haar conservatoriumopleiding.

Aangezien de subsidie voor de Radio Kamer filharmonie door de regering werd stopgezet kreeg Renée de gelegenheid om een 2- jarige Orto Agogische muziek studie te volgen.

Renée had tijdens haar viool en piano studie aan het conservatorium te Amsterdam al onderzoek gedaan naar muziektherapie (MT) omdat haar eindscriptie methodiek ook over MT behandeling en begeleiding bij kinderen ging. Destijds verflauwden haar ambities om een dergelijke studie te gaan doen omdat het leven binnen het orkest met al de bijbehorende optredens, opnames en de regelmatig voorkomende concertreizen te hectisch bleek en het tevens veel studie vereiste.

Renée startte zo'n 20 jaar geleden haar jazzy salon ensemble 'Lady trio Dame Blanche' waarin zij viool speelt en zingt. 'Lady trio Dame Blanche' heeft veel optredens verzorgd in veel mooie kastelen en buitenplaatsen maar ook bij Vernissages en andere evenementen. Tevens schrijft Renée zo af en toe teksten voor verschillende artiesten. Voor Willeke Alberti heeft Renée de tekst 'Mijn Zoon' geschreven. De muziek is afkomstig van haar zus.

Op dit moment heeft Renée een grote les praktijk voor viool en piano in Lelystad alwaar zij een aantal jaren heeft gewoond.

Renée is meerdere keren gevraagd om een workshop met eind uitvoering aan de muziekschool te Paramaribo te verzorgen. Haar passie is om veel met kleine kinderen te werken. Daarnaast treedt Renée nog regelmatig op met het ' Lady trio Dame Blanche' en af en toe ook met haar klassiek ensemble 'Des Songes'. Renée de Jong Verwoerdt remplaceert regelmatig bij verschillende orkesten en neemt sinds kort plaats in bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Celliste Anne Knappstein is geboren in Rotterdam. Ze speelt vanaf haar 10de cello en wilde niets liever dan in een groot symfonie orkest spelen.

Die droom kwam uit, sinds 1994 is ze lid van het Orkest van het Oosten in Enschede. Naast haar werk als orkestmusicus, maakt ze Muziektheater voor scholen. Met haar schoolvoorstelling Edu het Eendje (groep 1 Basisschool)) bezoekt ze scholen. Sinds 2011 geeft ze cello-les op de Muziekschool Rijssen.

In samenwerking met de Muziekschool Rijssen en De Bibliotheek Rijssen, maakte Anne een Muziekworkshop over Taal en Muziek. Spelenderwijs leren kinderen van groep 5 dat muziek eigenlijk ook een taal is.

En dat taal ook muziek is.

Het spelen van mooie Kamermuziekconcerten is de grote passie van Anne.

Ze arrangeert repertoire voor de meest uiteenlopende ensembles.

Het is een uitdaging om de muziek te bewerken zodat de compositie het beste tot zijn recht komt.

Variatie is de rode draad in haar muzikale leven. De ene dag een symfonisch concert met 100 man op het podium, de volgende dag een intiem concert met alleen een viool of een blokfluit.

Bij het Orkest van het Oosten is Anne Knappstein projectleider van een spraakmakend EU-project in samenwerking met het Parkgebouw Rijssen.

Hoofddoel van dit project is: muziek dichterbij de mensen te brengen, en afstand te verkleinen tussen het podium en het publiek. Het publiek mag dichtbij het orkest zitten en heeft zo een Kijkje in de Keuken van het orkest.

Pianiste Ineke Geleijns genoot haar opleiding (Docerend- en Uitvoerend Musicus) in Utrecht en Rotterdam en specialiseerde zich al op jonge leeftijd in het begeleiden en kamermuziek.

Ineke is een veelgevraagd freelance lied- en operabegeleidster met een grote passie voor werken in muziektheaterproducties. Ook op het gebied van kamermuziek is ze een veelgevraagd ensemblepianiste en werkte ze samen met zowel strijkers als blazers.

Als uitvoerend pianist werkt ze vast bij "Opera della Casa", "Glorious Diva's" en vormt ze "La Sopera" met alt/mezzo Marianne Koopman. Met violiste Marieke de Bruijn vormt ze ensemble 'tea for two'. In de theaters is Ineke een veelgezien pianiste vanwege haar neventalenten als actrice en theatermaker. Zo toerde ze met de voorstellingen 'Carmen?Carmen', Carmen voor kinderen, en 'De Diva uit Boedapest' (Opera della Casa) door theaters en op scholen in Nederland, en was haar voorstelling "Bloed en Honing' met La Sopera een aantal seizoenen in de theaters in het land te zien.

De eerste voorstelling die Ineke maakte met "Glorious Divas" ging November 2013 in première en toerde langs theaters in het land t/m 2014. De voorstelling "Over Tijd", een jubileumproductie van 'Opera della Casa' ging in November 2014 In première in theater De Oosterpoort in Groningen.

Ineke is als freelance pianist/repetitor verbonden aan vele projecten van de afdeling educatie van De Nationale Opera en is repetitor bij koren, en vocale ensembles.

Sinds 2013 is Ineke als workshopleider verbonden aan Het Concertgebouw, waar ze onder andere werkte in het artistieke team van de jubileumproductie 'West Side Story'.

Ineke coacht zangers en instrumentalisten (bij voorkeur jonge talenten) en geeft vanuit haar Stichting "La Sopera" regelmatig workshops op gebied van podiumpresentatie en samenspel.

--------------------------------------------------------------------------------

Playlist:

Autumn leaves

Olé Guapa

La Cinquantaine

I will survive

Vieux Amants

Liebesleid

Orfeo Negre

Yesterday

Michelle

Blackbird


Pauze


Summertime

Twee Gitaren

Bei mir bist du schön

Oh what a beautiful morning

My favorite things

I whistle a happy tune

No other love

The way you look

Tiefes leid

Raspocholl

Schwarze augen

Aankomende evenementen

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Sergei Boltony Trio

een avond met " Wereld muziek" van lichte classic tot klezmer zigeuner en jazz.
Lees meer

Reserveren

Duo Cantare - Pop meets Classic - duettenprogramma

Romantische duetten voor de koude en feestelijke wintermaanden
Lees meer

Reserveren

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Sergei Boltony Trio

een avond met " Wereld muziek" van lichte classic tot klezmer zigeuner en jazz.
Lees meer

Reserveren

Duo Cantare - Pop meets Classic - duettenprogramma

Romantische duetten voor de koude en feestelijke wintermaanden
Lees meer

Reserveren

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard