Logo Huis voor de Kunst

Kerstconcert

Kerstconcert
- +

Spraakmakend Kerstconcert m.m.v. mezzosopraan Hanneke Tichelaar en pianist Tomas Kloosterman in Huis voor de Kunst

Zondag 17 december 2017

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10 te Veendam

Entree: 15,00 p.p. incl. koffie, thee en heerlijke traktaties. Kinderen t/m 15 jaar gratis entree.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Een kerstconcert waar nog lang over nagepraat zal worden, dat staat wel vast. Mezzosopraan Hanneke Tichelaar weet u samen met haar begeleidende pianist in een kerststemming te brengen vol vervoering, met bekende en minder bekende muzikale werken uit het klassieke repertoire. Saint-Saëns, Mozart, Bach... Ook het gepassioneerde Ave Maria van de Argentijn William Gomez en een gloedvol twintigste-eeuws repertoire komen luisterrijk aan bod. Een sfeervol kerstconcert binnen een intieme huiselijk setting. Hoe mooi kan Kerst beginnen……?

Biografie Hanneke Tichelaar:

Altmezzo: Hanneke Tichelaar studeerde Klassieke Zang bij Hanneke de Wit en Gerda van Zelm aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2011 voltooide zij haar studie. Sindsdien volgde Hanneke masterclasses bij o.a.: Johanette Zomer, Lucia Meeuwsen en Jard van Nes. Momenteel wordt Hanneke gecoacht door Marion van den Akker.

Hanneke zong solo in meerdere grote projecten van het Prins Claus Conservatorium, zoals de rol van Dido in Purcells opera Dido and Aeneas, Mère Marie in de Dialogue des Carmélites van Poulenc en samen met sopraan Zana Naidionova het Stabat Mater van Pergolesi. Voor deze uitvoering ontving zij uitstekende recensies, onder meer in de Leeuwarder Courant, die haar "een groot aanstormend talent" noemde.

De afgelopen jaren trad Hanneke op als soliste in divers oratoriumrepertoire, onder andere in de Via Crucis van Franz Liszt, Petite Messe Solennelle van Rossini, Requiem en diverse missen van Mozart, cantates van J.S. Bach en de Negende van Beethoven, "maor dan in 't Grunnings". Hanneke werkte samen met dirigenten als Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, Joost Smeets, Merlijn Wackers, David van Roijen en Louis Buskens.

Op operagebied was Hanneke onder meer te zien in twee opera's in samenwerking met Kwajr: Dido and Aeneas (Dido) en De Landenwandelaar, een opera van Mark de Vries; zij zong daarin de speciaal voor haar geschreven hoofdrol. In 2015 vertolkte Hanneke de rol van Emilia in Otello van Verdi, in een productie van Weekend Opera Utrecht onder leiding van Jan van Maanen. Begin 2017 was Hanneke opnieuw te horen bij WOU, ditmaal als Olga in de opera Yevgeni Onegin van Tsjaikovski.

Biografie pianist Tomas Kloosterman:

Tomas Kloosterman is in 2011 afgestudeerd als pianist aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Tomas behaalde prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Hij speelt regelmatig in kamermuziekbezettingen, als solist en begeleidt zangers en koren. Tomas heeft masterclasses piano gehad van o.a. Jan Wijn, Rian de Waal, Nata Tsvereli, Tamara Poddubnaya, Masha Belooussova en Vladimir Tropp. Hij begeleidde ook vele masterclasses met violisten en zangers van o.a. Miranda van Kralingen, Marion van den Akker, Roland Daugareil, Moshe Hammer en Philippe Graffin. Daarnaast deed hij verschillende malen mee aan het Peter de Grote Festival. Naast de muziek is Tomas druk bezig zijn studie Geneeskunde af te ronden, nadat hij eerder als postdoc Moleculaire Genetica aan de Rijksuniversiteit Groningen werkzaam was.Aankomende evenementen

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Apollo Ensemble - David Rabinovich (viool) en Marion Boshuizen (klavecimbel)

Intiem Bach Kerstconcert voor viool en klavecimbel
Lees meer

Reserveren

Piano duo DimitrovBoelee

Quatre Mains programma (Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee)
Lees meer

Reserveren

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

een programma met Franse en Spaanse componisten
Lees meer

Reserveren

Apollo Ensemble - David Rabinovich (viool) en Marion Boshuizen (klavecimbel)

Intiem Bach Kerstconcert voor viool en klavecimbel
Lees meer

Reserveren

Piano duo DimitrovBoelee

Quatre Mains programma (Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee)
Lees meer

Reserveren

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard