Logo Huis voor de Kunst

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García

(Inter)nationaal geroemde pianiste Celia García García
- +

2 december 2018

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Locatie : Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10

Veendam

Entree: 15,00 p.p. in de pauze krijgt u koffie, thee en heerlijke traktaties aangeboden (kinderen t/m 15 jaar gratis)

www.huisvoordekunst.com/evenementen

----------------------------------------------------------------------------

Geniet van het beste uit twee werelden: de verfijnde klankpaletten van Debussy en Ravel en de meeslepende dansritmes van de muziek van de Spaanse Albéniz, Granados en de Argentijnse Ginastera.

In dit gevarieerde programma is er tevens ruimte voor hun inspiratiebronnen uit het verleden (Chopin, Liszt, Scarlatti...)

Met o.a. Jeux d'eau (Ravel), L'isle joyeuse, Clair de lune (Debussy), Tres Danzas Argentinas (Ginastera), Gnossienne nr. 1 (Satie), El Puerto (Albéniz), en een selectie sonata's van Scarlatti. Met deze internationaal veelgevraagde concertpianiste die veel beroemde musici waar ook ter wereld heeft begeleid, wordt het een middag die men niet snel vergeten zal

Biografie:

Celia García studeerde klassieke piano aan het conservatorium in haar geboortestad Burgos (Spanje) en Master Muziek bij Codarts (Rotterdam). Celia volgde Bachelor studies bij 'Musikene' in San Sebastián (Spanje) en daarna bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem, Enschede en Zwolle)

Met haar kamermuziekensembles: 'Rotterdam Lied Duo', 'Duo Ijlstra-García', 'Maas Duo', 'Codigo Trio', 'Duo Vermeer' etc., heeft zij vele concerten uitgevoerd door heel Nederland, Spanje, Duitsland, Litouwen, Canada en China.

In 2011 nam zij met het 'Codigo Trio' hun debuutalbum 'Martyrs' op, gewijd aan een vergeten repertoire voor dit nogal ongewoon ensemble: mezzosopraan, hoorn en piano. Celia is tevens lid van het 'Alchemy Ensemble', waarmee zij het album 'Sweet Eenzaamheid' met sopraan Nicole Jordan heeft opgenomen, die tevens artistiek directeur is van dit ensemble.

Celia is gespecialiseerd in orkestspel (piano, celesta en synthesizer) en treedt op met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Noord Nederlands Orkest (NNO), het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Nationaal Ballet Orkest, het Gelders Orkest, het Nederlands Nationaal Jeugd Orkest, etc. In februari 2016 nam Celia haar soloalbum 'Celesta' op in Stuttgart (D)

Celia is een enthousiaste performer die voordurend de grenzen van haar kunsten opzoekt. Zo vormt zij samen met tapdanser Marije Nie het duo 'Classical Tap' dat verborgen ritmes in het klassieke repertoire benadrukt. Met Florian Hilgenkamp vormt zij 'Konijnen op topsnelheid', een komisch klassiek duo o.l.v. Marc Krone. Celia is lid van het collectief 'Classical Music Rave'. www.classicalmusicrave.com Onlangs heeft zij meegewerkt aan verschillende tv- programma's zoals 'De Tiende van Tijl' en 'Maestro', evenals radioprogramma's als 'Opium' (radio 4) en NTR Podium.

Haar solorepertoire omvat alle klassieke stijlen, van barok tot hedendaagse muziek met het accent op muziek uit de vroege 20e eeuw. Celia sleepte vele prijzen in de wacht, zoals op het Xàtiva National Pianoconcours in Spanje, Arlanza Young Pianists Competition, etc. Bovendien was zij finalist van het 'Grachtenfestival Conservatorium Concours' en het 'Albacete Nationaal Pianoconcours'.

Sinds 2102 is Celia artistiek programmeur bij Cultuurbrigade Rotterdam en is zij betrokken bij het programmeren van evenementen als 'Romantiek' in de Keukenhof en de 'Dag van de Romantische Muziek', het oudste en grootste muziekfestival voor klassieke muziek in Rotterdam. Tevens is Celia werkzaam als balletbegeleider aan de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten en het Nationaal Ballet Academie in Amsterdam.

Zie ook: www.celiapiano.weebly.com

Aankomende evenementen

Play it Hard jazzformatie (sax, trompet, piano, zang, bas en drum)

Geen kunstzinnige maar lekkere jazz als afsluiting van het seizoen
Lees meer

Reserveren

Play it Hard jazzformatie (sax, trompet, piano, zang, bas en drum)

Geen kunstzinnige maar lekkere jazz als afsluiting van het seizoen
Lees meer

Reserveren

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard