Logo Huis voor de Kunst

Colori Ensemble - Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Jochem le Cointre (piano)

Colori Ensemble - Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Jochem le Cointre (piano)
- +

COLORI ENSEMBLE

Zondag 7 oktober 2018

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Locatie : Huis voor de Kunst

Stationsstraat 10

Veendam

Entree: 15,00 p.p. in de pauze krijgt u koffie, thee en heerlijke traktaties aangeboden (kinderen t/m 15 jaar gratis)

www.huisvoordekunst.com/evenementen


Inleiding

Grote componisten als Moessorgski, Rachmaninov, Tsjaikovski en Ravel schreven tijdloze muziek: de Schilderijen van een tentoonstelling, Symfonische Dansen, De Notenkrakersuite en Ma Mère l'Oye zijn tot op de dag van vandaag met grote regelmaat te horen op de concertpodia. Het Colori Ensemble maakte van deze werken een arrangement, resulterend in een kamermuziekversie die zich het beste laat vergelijken met een prachtige zwart-wit foto die op bepaalde plaatsen ingekleurd is, waardoor details nog beter uit de verf komen. Alle beschikbare instrumenten van de leden van het ensemble komen aan bod, zoals de fluit, piccolo, altfluit, hobo, marimba en piano, met een speciale plaats voor de althobo, waarop de alom geliefde altsaxofoonsolo's uit de Schilderijen en de Symfonische Dansen ten gehore zullen worden gebracht. Naast genoemde evergreens van de klassieke muziek verzorgt het Colori Ensemble de première van Sonatine voor fluit, hobo en marimba van de veelbelovende componist Sipke Hoekstra. In zijn driedelige compositie demonstreert hij de instrumenten in al hun hoedanigheden, van heldhaftig tot teder, van energiek tot verstild, dit alles in een gematigd modern en toegankelijk idioom. Na afloop van het concert is er gelegenheid om met de musici en de componist van gedachten te wisselen.


Programma

M. Moessorgski (1839-1881) uit: Schilderijen van een Tentoonstelling

-Promenade

-Il vecchio castello

-Promenade

-Tuileries

-Bydlo

-Promenade

-Ballet des poussins dans leurs coques

S. Hoekstra (1976) Sonatina for flute, oboe and marimba (2018) Première

-Moderately fast

-Freely

-With energy but not too fast

M. Ravel (1875-1937) uit: Ma Mère l'Oye

-Pavane de la Belle au bois dormant

-Petit Poucet

-Laideronnette, Impératrice des Pagodes

-Le Jardin féerique

Pauze

P.I. Tsjaikovski (1840-1893) uit: De Notenkrakersuite op. 71a

-Marche

-Danse de la Fée Dragée

-Trépac - Danse Russe

-Danse Arabe

-Danse Chinoise

-Danse des Mirlitons

S. Rachmaninov (1873-1943) uit: Symphonic Dances op. 45

-I. Non allegro


Colori Ensemble:

Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Jochem le Cointre (piano) studeerden aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Groningen en New York. Ze wonnen individueel prestigieuze prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Vanwege de speciale samenstelling maakt het ensemble arrangementen van bestaande composities en verstrekt het compositieopdrachten. Het ensemble ontleent haar naam aan de vijfdelige compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Met deze compositie was het ensemble in 2013 te zien en te horen in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, waaronder Peter Visser, Sipke Hoekstra en Dirk Dekker. In het najaar van 2018 presenteert het ensemble haar tweede CD voor het label Aliud Records, met dank aan het Frysk Muzyk Argyf. Op deze CD staan composities van Sergei Rachmaninov, Maurice Ravel en Manuel de Falla naast werken van hedendaagse componisten. Het Colori Ensemble was de afgelopen jaren te beluisteren in Radio 4 programma's als Spiegelzaal, Opium op 4 en Muziekwijzer en verzorgde o.a. concerten in de Nieuwe Kerk Den Haag, de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden en Schouwburg De Lawei Drachten. www.coloriensemble.com


Aankomende evenementen

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard