Logo Huis voor de Kunst

Beleef de Roaring Twenties

Beleef de Roaring Twenties
- +

Beleef de the Roaring Twenties in het Huis voor de Kunst met Salon- en dansorkest DecadentiaZondag 22 april 2018

Zondag 22 april 2018

Aanvang 15.00 uur (inloop: vanaf 14.30 uur)

Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10 te Veendam

Entreekaart: €15,- per persoon & kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en traktaties)( foto: eigen foto Salon- en dansorkest Decadentia)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ter afsluiting van het culturele seizoen 2017 – 2018 van het Huis voor de Kunst, kunt u zich op zondagmiddag 22 april a.s. wanen in de sfeer van The Great Gatsby. Salon- en dansorkest Decadentia neemt u mee, op muziek van de jaren twintig van de vorige eeuw.

Decadentia is een Salon- en dansorkest met "Berlijnse bezetting"; een combinatie van (onversterkte) strijk – en blaasinstrumenten, de voorloper van de Bigband. De 16 muzikanten, geheel in de twintiger jaren stijl uitgedost, spelen oorspronkelijke dansmuziek uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Zanger (crooner) Bert Grommers verstaat daarbij de kunst om meertalige teksten op authentieke wijze te vertolken. Het repertoire bestaat louter uit vrolijke muziek, speciaal gemaakt voor de vlotte dans. Deze muziek werd gemaakt om de mensen op te beuren in de economisch slechte tijden van de Depressie.

Het orkest, ooit opgericht door studenten van het Conservatorium, heeft de muziekstijl van de Roaring Twenties al 40 jaar in de vingers. Natuurlijk is er in die jaren van musici gewisseld, maar de professionele klank is gebleven. Kom en geniet met ons mee! Het wordt feest in het Huis voor de Kunst.

( foto: eigen foto Salon- en dansorkest Decadentia)

Aankomende evenementen

Play it Hard jazzformatie (sax, trompet, piano, zang, bas en drum)

Geen kunstzinnige maar lekkere jazz als afsluiting van het seizoen
Lees meer

Reserveren

Play it Hard jazzformatie (sax, trompet, piano, zang, bas en drum)

Geen kunstzinnige maar lekkere jazz als afsluiting van het seizoen
Lees meer

Reserveren

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard